Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir Büyükşehir’de 23 Nisan'da Çocuklar Başkanlık Koltuğunda

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık koltuğunu iki öğrenciye emanet etti. Çocuklar, Çocuk Meclisi ve çocuk hastanesi taleplerini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 19:57
Kaynak: Pandermos 10,5
Balıkesir Büyükşehir’de 23 Nisan'da Çocuklar Başkanlık Koltuğunda

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, başkanlık koltuğunu Atatürk'ün izinden giden iki minik hemşeriye emanet etti. Bu anlamlı günde, Ali Şuuri İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Aybüke Erdin ve Çiğdem Batubey Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Muhammed Yasir Çıkrıkçı, bir günlüğüne 'küçük başkanlar' olarak görev yaptı.

Aybüke Erdin, başkanlık koltuğunda oturduğu sırasında, Atatürk ve silah arkadaşlarına duyduğu minnettarlığı dile getirerek, büyük bir özveri ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukları olarak, bu bayramın sadece Türkiye'de kutlanan bir bayram olduğunu ve bu durumun gurur verici olduğunu belirtti. Aybüke, ayrıca, daha etkin bir çocuk katılımı için "Büyükşehir Çocuk Meclisi" kurulması gerektiğini vurgulayarak, bu meclisin oluşturulması için ilk talimatı verdiğini ifade etti.

Muhammed Yasir Çıkrıkçı ise sırasıyla başkanlık koltuğuna oturduğunda, sağlıkla ilgili yaşadığı sorunları örnek vererek, Balıkesir için planlanan Tıbbiyeli Hikmet Çocuk Sağlık ve Tıp Merkezi'nin öncelikli olarak hayata geçirilmesini istedi. Ayrıca, Çıkrıkçı, Koca Seyit Onbaşı gibi kahramanların memleketi olan Balıkesir'de, bu tür projelerin çocuklar için çok önemli olduğunu vurguladı.

Başkan Ahmet Akın, her iki 'küçük başkanın' da taleplerini büyük bir dikkatle dinledi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak çocukların bu önerilerini hayata geçirmek için çalışacaklarını belirtti. Başkan Akın, "Çocuk Meclisi ve çocuk hastanesi gibi projeler, bizler için de çok önemli. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara verdiği değeri, biz de sürdürmeye devam edeceğiz" dedi ve tüm çocukların bayramını kutladı.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.