Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir’de Aromaterapinin Onkolojide Kullanımı Konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapsamında BAÇEM’de gerçekleştirilen "Aromaterapinin Onkolojide Kullanımı" semineri büyük ilgi gördü. Tıbbi Onkoloji Uzmanı, Yazar ve Fitoterapist Prof. Dr. Canfeza Sezgin, seminerde kanser tedavisinde aromaterapinin rolünü detaylı bir şekilde anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 09:44
Kaynak: Pandermos 10,5
Balıkesir’de Aromaterapinin Onkolojide Kullanımı Konuşuldu

Kanserde modern ve kişiye özel tedavilerin planlanması, yürütülmesi ve takip edilmesi gibi geniş bir yelpazede çalışan Prof. Dr. Sezgin, aynı zamanda dahili hastalıklarda fitoterapi -bitkisel tedavilerin uygulanması, kanser riskinin azaltılması, beslenme ve yaşam tarzının düzenlenmesi konularında da uzmanlık yapmaktadır. Seminerde, aromaterapinin onkolojide nasıl tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olarak kullanıldığını açıkladı. Prof. Dr. Sezgin, aromaterapinin duygusal, ruhsal ve fiziksel sağlığı iyileştirmede önemli bir yeri olduğunu vurguladı.

Sibo Tedavisinde Aromaterapi

Aromaterapiyi, difüzyon yöntemiyle solunum yoluyla, bölgesel tedavilerde taşıyıcı yağlarla veya kremlerle ve bazı durumlarda ağız yoluyla uygulayabildiklerini belirten Prof. Dr. Sezgin, modern yaşamın ve beslenme alışkanlıklarının incebağırsak florasını bozarak Sibo (İncebağırsak Bakteriyel Aşırı Büyümesi) hastalığına yol açtığını söyledi. Sibo tedavisinde aromaterapik yağlar içeren kapsüllerin kullanılmaya başlandığını ifade etti.

Aromaterapik Masajın Faydaları

Endişe ve depresyon tedavisinde aromaterapinin etkilerini anlatan Prof. Dr. Sezgin, aromaterapide lavanta ve papatya uçucu yağlarıyla yapılan masajın endişe ve depresyon belirtilerini azalttığını belirtti. Aromaterapik masajın rahatlatıcı özelliği, kokusu ve beyin dalgalarının iyileşmesinde olumlu etkileri olduğunu vurguladı. Ancak bu alanda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de ekledi.

Kanser Hastalarında Güvenli Kullanım

Aromaterapinin solunum yoluyla kullanımının kanser hastalarında endişe ve depresyonu azalttığını belirten Prof. Dr. Sezgin, antidepresanların yan etkilerinden kaçınmak isteyen hastalar için aromaterapinin güvenli bir alternatif olduğunu söyledi. Lavanta, papatya, sardunya, bergamot ve gül uçucu yağlarının inhalasyon aromaterapisinde endişe ve stresi azaltmada etkili olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Canfeza Sezgin, Balıkesir gibi aromaterapi ve fitoterapi için uygun bitkilerin yetiştiği bir bölgede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a teşekkür etti.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.