Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesir'de Çocuklar Trafik Haftasında Hem Eğlendi Hem Öğrendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" kapsamında çocuklara yönelik eğitim ve yarışmalar düzenledi. Etkinlikler, çocukların trafik kurallarını eğlenerek öğrenmelerini sağladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2024 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2024 15:26
Kaynak: Pandermos 10,5
Balıkesir'de Çocuklar Trafik Haftasında Hem Eğlendi Hem Öğrendi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 4-10 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası" dolayısıyla anlamlı bir dizi etkinlik düzenledi. Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda gerçekleştirilen bu etkinliklerde, Balıkesir'in genç nesilleri trafik kuralları konusunda bilinçlendirildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Karesi ilçesinin Paşaalanı Mahallesi'nde yer alan 10 bin 36 metrekarelik eğitim parkında düzenlenen aktivitelerle, çocuklar hem eğlendi hem de öğrendi. Okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen trafik eğitimleri, belediyenin deneyimli personeli tarafından verildi. Eğitimler, çocuklara trafik kurallarının önemini anlatmayı amaçlıyor.

Etkinlikler sırasında çocuklar için yarışmalar da düzenlendi. Kazanan çocuklara trafik kuralları ile ilgili öğretici hediyeler verilerek, öğrenme sürecine katkı sağlandı. Bu aktivitelerle çocuklar, trafik güvenliği konusunda temel bilgiler edinirken, uygulamalı olarak bu kuralları öğrenme fırsatı buldu.

Etkinliklere katılan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, alanda bulunan çocuklarla yakından ilgilendi. Başkan Akın, yaptığı açıklamada, "Çocuklarımız için eğitici ve öğretici olan tüm etkinlikleri çok önemsiyoruz. 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimizde çocuklarımız hem eğlendi hem öğrendi. Gelecekteki trafik sorunlarının erkenden azaltılması için etkinliklerimize her zaman devam edeceğiz." dedi.

Bu etkinliklerle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, trafik kurallarına duyarlı bir nesil yetiştirme hedefine katkı sağlamayı sürdürüyor. Belediye, çocuklarda erken yaşta trafik bilincini geliştirmek amacıyla bu tür eğitim ve etkinliklere önem veriyor.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.