Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Balıkesirde Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda sahte internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yapan 3 şüpheliyi yakalayarak tutuklattı. Yaklaşık 300.000 TL değerindeki dolandırıcılık olayında ele geçirilen delillerle suçlular adalete teslim edildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 23:40
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 23:40
Kaynak: Pandermos 10,5
Balıkesirde Büyük Dolandırıcılık Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği, Erdek Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda yürüttüğü titiz bir soruşturma sonucunda, büyük bir dolandırıcılık şebekesini çökertti. Soruşturma kapsamında, sahte internet siteleri aracılığıyla oto yedek parça satışı ve villa kiralama vaadiyle kapora alarak 40 vatandaşı yaklaşık 300.000 TL dolandıran şüpheliler tespit edildi.

Nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında, 30 Nisan 2024 günü saat 07:30 sıralarında başlatılan eş zamanlı operasyonlarda, Bursa, İstanbul ve Gaziantep illerinde bulunan toplam dört adreste gerçekleştirilen baskınlar sonucu 3 şüpheli şahıs yakalandı. Bu operasyonlarda 12 ekip ve 35 personel görev aldı.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda, suçla bağlantılı 1 adet flash bellek, 4 adet akıllı telefon, 4 adet sim kart ve 1 adet laptop bilgisayar ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilere ait olan ve suç gelirleriyle alındığı düşünülen 1 adet lüks otomobile, "5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında tedbir kararı uygulandı.

Yakalanan 3 şüpheli, 2 Mayıs 2024 tarihinde çıkarıldıkları adli merciler tarafından tutuklandı. Bu başarılı operasyon, Balıkesir polisinin suç ve suçlularla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gösterdi. Emniyet güçleri, suçların önlenmesi ve halkın huzurunun sağlanması amacıyla çalışmalarına aralıksız olarak devam etmektedir.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.