Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Ahmet Akın: "Yiğit Balıkesir, İstiklal Madalyası'nı Alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni dönem ilk Meclis toplantısı gerçekleşti. Başkan Ahmet Akın, İstiklal Madalyası'nı Balıkesir'e kazandırma sözü verdi ve belediye meclisine liderlik edeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 23:13
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 23:13
Kaynak: Pandermos 10,5
Başkan Ahmet Akın: "Yiğit Balıkesir, İstiklal Madalyası'nı Alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrasında ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Başkan Ahmet Akın'ın başkanlığında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Toplantıda Başkan Akın, belediye meclisine önümüzdeki beş yıl boyunca liderlik edeceğini ve Balıkesir'in İstiklal Madalyası alması için gereken tüm çabaları göstereceklerini ifade etti. Akın, "Milletvekilliği dönemimde de mücadele verdiğim İstiklal Madalyası'nı, şimdi bu meclis çatısı altında omuz omuza beraber çalışarak 'Yiğit Balıkesir'imizin hak ettiği İstiklal Madalyası'nı almak için çaba sarf edeceğiz," dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 31 Mart seçimlerinin ardından Cumhuriyet Halk Partisi'nin 75 yıl sonra Balıkesir'de iktidara gelmesini, şehrin tarihinin yeniden yazıldığı bir dönüm noktası olarak değerlendirdi. Akın, meclis üyelerine hitaben, "Bu mecliste 5 yıl boyunca şehrimizin kaderini belirleyecek önemli kararları hep birlikte alacağız. Bu büyük sorumluluğun bilincindeyiz ve Balıkesir’imizi, tarihimizdeki gibi dimdik ayakta tutacak, adaletli bir şekilde yöneteceğiz," ifadelerini kullandı.

Başkan Akın ayrıca, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen seçimlerde Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'nın Meclis Birinci Başkan Vekilliğine, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz'ın ise İkinci Başkan Vekilliğine seçildiğini duyurdu. Meclis, çeşitli komisyonlara üyelerini de belirlerken, bu komisyonların Balıkesir için önemli projelerde yer alacakları belirtildi.

Toplantıda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 yılı faaliyet raporu, meclis üyeleri tarafından 29 kabul ve 61 ret oyu ile reddedildi. Bu sonuç, yeni dönemin hedeflerine ulaşmak için daha fazla çaba sarf edilmesinin gerekliliğini ortaya koydu. Ahmet Akın, yeni meclis döneminin Balıkesir için verimli ve başarılı olmasını temenni ederek, tüm meclis üyelerine başarılar diledi.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.