Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akın, Ayvalık’ın Su Sorununu Tarihe Gömecek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık’ta su kesintisi sorununu tarihe gömmek için Ayvalık Altınova İçme Suyu Terfi Hattı'nın temelini attı. Proje ile altyapı güçlenecek, içme suyu hattı yenilenecek ve sık arızalar sona erecek. Balıkesir'e büyük projeler ve sağlıklı su temini vaat edildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2024 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2024 16:40
Kaynak: Pandermos 10,5
Başkan Akın, Ayvalık’ın Su Sorununu Tarihe Gömecek

Ayvalık’ın en büyük sıkıntılarından biri olan su kesintisi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın çalışmalarıyla tarihe gömülecek. Bu konuda önemli bir adım olan ‘Ayvalık Altınova İçme Suyu Terfi Hattı’nın temelini atan Başkan Akın, Balıkesir'in altyapısını güçlendirmek için her türlü yatırımı yapmaya kararlı olduklarını belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık’ın içme suyu sıkıntısını gidermek amacıyla Ayvalık Altınova İçme Suyu Terfi Hattı’nın temelini attı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (BASKİ) tarafından yürütülecek olan terfi hattı çalışmaları için ilk kazma vuruldu. Ekonomik ömrünü tamamlaması ve sık sık arızalanması nedeniyle sorun yaratan hat, yeni projeyle birlikte sağlıklı ve kesintisiz hizmet verecek. Proje kapsamında 8 kilometrelik terfi hattı yenilenecek.

Büyük Projeler Hayata Geçecek

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Başkan Akın’ın önderliğinde şehre sağlıklı su temini ve güçlü bir altyapı kazandırmak için projeler üretmeye başladıklarını belirtti. Altınova’da bulunan 18 kuyunun Ayvalık ilçe merkezine su ilettiğini ve yeni imar planına uygun olarak hattın yenilendiğini söyledi. Öztürk, “3 ay içinde bize yansıyan arıza sayısı 4 bine yakındı, bunların 3 bin 900’ünü hallettik. Bu hat yapıldıktan sonra daha da rahatlayacağız. Ayvalık boru hattının da deplasesi yapılıyor. Ayrıca Ayvalık kanalizasyon ve ileri biyolojik arıtma atık su arıtma tesisleri yapım işi de devam ediyor. Çok büyük bir projemiz var, 475 km’lik bir içme suyu projesi. Madra Barajı’ndan içme suyu iletim hattı ve arıtma suyu yapım projemiz var. DSİ ile görüşmeler sürüyor. Yapım çalışmaları biraz gürültülü ancak 2 ay süremiz kaldı” dedi.

Ayvalık’ın Altyapı ve Su Sorunu Çözülecek

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, projelerin takipçisi olacaklarını ve Ayvalık’ın su sorununu çözmek için Ahmet Akın ile birlikte çalışacaklarını belirtti. Ergin, “Bugüne kadar Ayvalık’ın su sorununun çözülmemiş olması büyük bir konu ama diyorum ki, 10 yıl AK Parti Balıkesir’i yönetti. Mutlaka bir şeyler yaptılar ama her şeyi bir anda beklemek büyük vicdansızlık. Sabır gerekli. İnşallah, Ahmet Başkanımla kısa vadede Ayvalık’ın altyapı ve su sorununu çözeceğiz. Sizlerin de bu konuda inanmanızı ve sabır göstermenizi rica ediyorum” dedi.

Öncelik Altyapı ve Arıtma

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldığından beri şehrin her yerinde detaylı çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Başkan Ahmet Akın, “Bu bölgenin ne sorunu olduğunu en az sizin kadar biliyorum. Bir ricam var, lütfen ikametlerinizi buraya aldırın. Burası yaz nüfusu çok artan bir yer. Buraya aldırdığınız zaman belediyenin kaynakları da artacak. O zaman hizmet yapmak çok daha kolay olacak. Bu benim sizden Balıkesir’in evladı olarak ricamdır. Ayvalık’ın altyapı sorununu bitirmek zorundayız ve bitireceğiz. Yollarımızda sorun var ama önce altyapı, kanalizasyon, derin deşarj ve arıtmayı bitireceğiz. Size söz veriyorum” dedi.

Yenilenen Borularla Sağlıklı Su Temini Sağlanacak

Ayvalık Altınova İçme Suyu Terfi Hattı İnşaatı temel atma töreninde konuşan Başkan Ahmet Akın, Balıkesir'in altyapısını güçlendirmek için kararlı olduklarını belirtti. Akın, “Balıkesir artık yepyeni hizmetle tanışıyor. Bu hizmeti yaparken; açık, şeffaf, halktan yana olacağım. Altınova Terfi Hattı sayesinde, tüm Ayvalık bölgesi için hayati olan içme suyu hattını yenileyerek sağlıklı su temin edeceğiz. Bu çalışmayla yıpranmış borulardaki kayıp kaçakları da dengeleyerek hızlı ve verimli suyu sizlere ulaştıracağız” dedi.

Ayrıcalıklı Kesimlere Hizmet Dönemi Sona Erdi

Başkan Ahmet Akın, sağlam bir altyapıyla yaşanabilir bir şehir hedeflediklerini belirtti. Akın, “Güçlü altyapıya sahip şehirlerin sorunları çok daha çabuk çözüme kavuşturulur. Uzun yıllardır yaşanan sorunları çözmeye çalışan bir belediye başkanınız var. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde sadece bir kesime, ayrıcalıklı kimselere hizmet dönemi sona erdi” dedi.

Yalnız Kaldığınız Dönem Sona Erdi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinin, şirketlerinin ve her bir kuruşunun Balıkesir halkının emrinde olduğunu vurgulayan Başkan Akın, “Yıllarca ihmal edilen altyapı sorunlarını bir bir çözeceğiz. Göreceksiniz, gerekli prosedürler tamamlandığında Ayvalık’ın arıtma sorununu da tamamen çözmüş olacağız. Halka hizmet etmek yerine yandaş müteahhitlere hizmet eden anlayıştan Balıkesir’i kurtardık. Sorunlarınızla yalnız kaldığınız dönemler artık geride kaldı. Balıkesir’i çok iyi tanıyoruz ve nerede ne sorun var çok iyi biliyoruz. Burada temelini attığımız bu proje hem bölge halkımıza hem de tüm Balıkesir’imize hayırlı olsun” dedi.

Temel atma törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın yanı sıra; Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Gömeç Belediye Başkanı Melih Bağcı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.