Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Akın, Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali’ne Davet Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 4-7 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali’ne tüm doğaseverleri davet ediyor. Festival, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç belediyeleriyle birlikte düzenlenecek ve zengin etkinlik programları sunacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2024 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2024 15:31
Kaynak: Pandermos 10,5
Başkan Akın, Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali’ne Davet Ediyor

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek program detaylarını Ayvalık, Edremit, Burhaniye ve Gömeç Belediye Başkanlarıyla birlikte açıklayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tüm doğaseverleri ve Balıkesir halkını doğanın şifalı kokuları ve tatlarıyla buluşmaya davet etti. 5. kez düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk ve tek aromaterapi festivali, 4-7 Temmuz tarihleri arasında Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç belediyelerinin iş birliğiyle gerçekleştirilecek. Başkan Akın, festivalin Türkiye’nin dört bir yanından bitki uzmanları, işletmeler ve ziyaretçileri ağırlayacağını vurguladı.

Toplantıda festivalin bu yıl ilk kez Ayvalık, Burhaniye, Edremit ve Gömeç belediyeleri ile birlikte yapılacağını belirten Başkan Akın, festivali Balıkesir’in doğal güzelliklerini ve aromaterapinin faydalarını tanıtmak için önemli bir fırsat olarak gördüklerini ifade etti. Festivalin ana teması "Tarih, Şifa, Kültür" olarak belirlendi. Festivale ev sahipliği yapacak Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi (BAÇEM) ve Ören Meydanı'nda gerçekleştirilecek etkinliklerde 80'in üzerinde atölye çalışması, seminer ve söyleşi yapılacak. Ayrıca, 200’e yakın stantta aromaterapi tanıtımı ve ürün satışı olacak.

Festival boyunca Ören Meydanı ve Ören Amfi Tiyatro'da altısı çocuklara yönelik olmak üzere toplam 14 dinleti, tiyatro ve konser düzenlenecek. Ören Plajı’nda Birsen Tezer, Bülent Ortaçgil, Suzan Kardeş ve Oğuz Aksaç konserleri yapılacak. BAÇEM’de ise fotoğraf ve resim sergileri açılacak. Festivalin ilk adımı 4 Temmuz’da BAÇEM’de yapılacak hasatla başlayacak ve daha sonra tur otobüsleriyle Burhaniye Belediyesi önünde buluşularak traktörlerle Ören Meydanı’na gidilecek. Festival alanına bando eşliğinde kortej yürüyüşü yapılacak.

Başkan Akın, festivale katkı sağlayan tüm belediyelere ve etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Balıkesir halkını ve doğaseverleri festivale davet etti.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.