Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükşehir Tasarruf Tedbirleriyle 60 Milyon Lira Tasarruf Sağladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve gelir gelmez belediyenin tüm birimlerinde tasarruf tedbirleri uygulayarak 2 ayda 60 milyon lira tasarruf sağladı. Başkan Akın, tasarruf tedbirlerini detaylı bir şekilde açıklayarak, bu adımların Balıkesir için örnek teşkil ettiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2024 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2024 11:29
Kaynak: Pandermos 10,5
Büyükşehir Tasarruf Tedbirleriyle 60 Milyon Lira Tasarruf Sağladı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, göreve gelir gelmez belediyenin tüm daire başkanlıkları ve iştiraklerine tasarruf tedbirleri uygulama talimatı verdi. 24 Nisan Cuma günü yayınlanan 'Tasarruf Önlemleri' genelgesiyle başlayan süreçte, tüm birimler ve iştirakler tasarrufu düstur edinerek toplamda 60 milyon lira tasarruf sağladı.

Başkan Ahmet Akın, belediye harcamalarında tasarruf sağlanması ve kaynakların etkin kullanımı hususunda gerekli talimatları ilk günden itibaren verdi. Nisan ayında hazırlanan tasarruf önlemleri, 9 başlık altında ilgili tüm birimlere tebliğ edildi. Bu başlıklar şunlardı: İş Gücü Planlamasında Uyulacak Tasarruf Önlemleri, Mali Kaynakların Kullanımında Alınacak Tasarruf Önlemleri, Elektrik Tüketiminde Uygulanacak Tasarruf Önlemleri, Su Kullanımında Uygulanacak Tasarruf Önlemleri, Araç Kullanımına İlişkin Tasarruf Önlemleri, İnternet, Haberleşme ve Elektronik Sistemlerine İlişkin Tasarruf Önlemleri, Kırtasiye ve Demirbaş Kullanımına İlişkin Tasarruf Önlemleri, Bilgisayar Sistemlerine İlişkin Tasarruf Önlemleri ve Kaynak Kullanımında Uygulanacak Tasarruf Önlemleri.

ATIL KAPASİTE YARATAN YATIRIMLARDAN KAÇINILACAK

Yatırım planları yapılırken gerçek ihtiyaç miktarını aşan ve atıl kapasite yaratan yatırımlardan kaçınılması, maliyet/fayda analizi yapılarak mal ve hizmetlerin doğrudan üretimi veya piyasadan temini, elektrik, su ve doğalgaz faturalarının gecikmeden ödenmesi gibi maddeler, tasarruf tedbirleri arasında yer aldı.

TÜM SATIN ALMALAR TEK ELDEN YAPILACAK

Yeni ihalelere zorunlu haller dışında çıkılmaması, tüm satın almaların Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından tek elden yapılması, temsil ve tanıtma ödeneklerinin sadece Özel Kalem Müdürlüğü tarafından kullanılması gibi önemli tedbirler de uygulamaya konuldu.

YAKIT VE KAĞIT İSRAFINA SON

Hizmet araçları ve iş makinelerinin amaca uygun kullanımı, taşıtların daha az yakıt tüketmesi için gerekli önlemlerin alınması, resmi yazışmalarda elektronik belge kullanımı ve atık kağıt ile diğer malzemelerin geri kazanımı gibi maddelerle de tasarrufun önemi vurgulandı.

DENETLEMELER YAPILIYOR

24 Nisan Çarşamba günü tüm daire başkanlıkları ve iştiraklere iletilen tasarruf tedbirlerinin uygulanmasında aksaklık olmaması için her birim, bağlı olduğu genel sekreter yardımcıları tarafından denetleniyor. Her ayın ikinci haftasında "Tasarruf Tedbirleri Genel Raporu" önerileri de kapsayacak şekilde Genel Sekreter Naki Çetin’e iletiliyor.

“GİDERLERDE TASARRUFU SEÇİYORUZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, "Enflasyon dolayısıyla tüm giderlerimizin maliyeti önceki yıla oranla oldukça yüksek fiyatlara ulaşıyor. Fakat biz bunu bahane etmiyoruz. Her zaman kentimize en iyi hizmeti sunarken kullandığımız materyaller ve giderlerde tasarrufu seçiyoruz. Göreve gelir gelmez ilgili daire başkanları ve genel müdürlere tasarruf konusunda talimatları verdim. Kısa süre içerisinde de tasarruf önlemlerimizi tebliğ ettik. Bu 5 yılı Balıkesir ailemin hayırlı evladı olarak geçireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Onların güveninin karşılığını sonuna kadar; hizmetlerimizle, yatırımlarımızla ve adaletli yönetim anlayışımızla vereceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın," şeklinde konuştu.

Başkan Akın’ın liderliğinde uygulanan tasarruf tedbirleri, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni mali açıdan güçlendirdi ve bu süreçte sağlanan 60 milyon lira tasarrufla örnek bir belediye haline getirdi. Bu adımlar, belediyenin kaynaklarını en verimli şekilde kullanma konusundaki kararlılığını ortaya koydu.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.