Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi Yöntemleri, BAÇEM’de Konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali'nde "Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi" semineri düzenlendi. Dr. Rana Babaç Çelebi, tütsünün tarihçesi ve tedavi amaçlı kullanım yöntemlerini anlattı. Aromaterapi Festivali, doğal tedavi yöntemleriyle ilgili derinlemesine bilgi sunarak sağlıklı yaşamı teşvik etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:14
Kaynak: Pandermos 10,5
Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi Yöntemleri, BAÇEM’de Konuşuldu

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali kapsamında düzenlenen "Tarih Boyu Tütsü ile Tedavi" semineri, Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi’nin anlatımıyla gerçekleşti. Dr. Babaç, tütsünün çivi yazısı tabletlerden Roma ve Osmanlı hekimlerinin metinlerine kadar pek çok tarihi kaynakta yer aldığını ve bu kadim uygulamanın nesilden nesile aktarıldığını belirtti.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, festival kapsamında düzenlediği seminerlerde birçok değerli ismi Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’nde (BAÇEM) ağırladı. Türkiye’nin ilk online tıbbi ve aromatik bitkiler kütüphanesini kuran ve eşiyle birlikte Kazdağları’ndaki arazilerinde endüstriyel ölçekte tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiren Aromaterapist Laborant Dr. Rana Babaç Çelebi’nin verdiği seminer, büyük ilgi topladı.

Tütsünün Tarih Boyunca Kullanımı

Dr. Rana Babaç Çelebi, tarihin başlangıcından bu yana insanlığın doğada bulduğu bitkisel, hayvansal ve mineral kökenli hammaddelerden hazırladığı tütsüleri doğrudan hastalıkları tedavi etmekte kullandığını anlattı. Ayrıca tütsülerin, tanrılara yakarışlardan ölü gömmeye ve politik mesaj vermeye kadar pek çok alanda kullanıldığını ifade etti.

Tütsüler, Kültür Mozaiğinin Renkli Bir Parçası

Dr. Babaç, tütsülerin tarih boyunca insanların fayda gördüğü ve amaçlarına hizmet eden uygulamalar olarak tekrarlandığını ve bu sağlık veren dumanların kadim tıp hekimleri tarafından nesilden nesile aktarıldığını belirtti. Güzel kokuların zamanla inanışlar ve gelenekler aracılığıyla toplumları oluşturan kültür mozaiğinin bir parçası haline geldiğini söyledi. Tütsülerin, çivi yazısı tabletlerden medikal papirüslere, tarih kitaplarından seyahatnamelere ve Roma ile Osmanlı hekimlerinin metinlerine kadar pek çok kaynakta yer aldığını vurguladı.

Dr. Rana Babaç Çelebi, doktora tezi olan tütsünün tedavide kullanımı hakkında detaylı bilgiler verdi. Bu köklü uygulamanın tüm tedavi sistemlerinin bir parçası olduğunu ve geçerli bir yöntem olarak kullanıldığını belirtti. Seminerde, tütsünün tarihçesi ve tedavi amaçlı kullanım yöntemlerine de değindi.

Balıkesir 5. Aromaterapi Festivali, BAÇEM’de gerçekleştirilen bu ve benzeri seminerlerle katılımcılara aromaterapi ve doğal tedavi yöntemleri hakkında derinlemesine bilgi sağladı. Festival, yerel halkın ve katılımcıların doğal tedavi yöntemlerine olan ilgisini artırırken, sağlıklı yaşam için alternatif çözümler sunmaya devam ediyor.

Kaynak: Pandermos 10,5

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.